Kunstproject 'Sente ziet U'

 

Ons kunstproject ‘Sente ziet u’ vordert. Vorig schooljaar begeleidde Katelijn Vanpoucke, Sentenaar en lesgeefster aan de kunstacademie in Kortrijk een aantal workshops in de lagere school met een mooi resultaat. Ondertussen zijn deze tegeltjes al te bewonderen in ons buurthuis ’t Senter. Maar dit is nog maar het begin.

kunst 150 jaar sente

Ondertussen werden reeds twee sessies werden gegeven door Katelijn om een 10-tal mensen in te wijden in het begeleiden van anderen om de tegeltjes te maken. Hieronder zie je een aantal resultaten. Deze tegeltjes worden alvast toegevoegd aan het kunstwerk in 't Senter. 

WhatsApp Image 2021 11 09 at 22.44.16 1

Tegen september volgend jaar willen we zoveel mogelijk gezichten toevoegen aan 'Sente ziet u'. We gaan voor  op zijn minst 150 gezichten van Sentenaren voor 150 jaar Sente, en liefst nog veel meer.

Doe jij ook mee? Wil je met jouw gezin, je buurt, je familie, je vereniging tijd maken om tegeltjes te maken? Geef ons een seintje en we kijken samen met jullie hoe we dit georganiseerd krijgen. In het buurthuis, bij je thuis, op een afgesproken locatie. We plannen vanaf februari (als het terug mag van Corona) maandelijks een paar workshops in ’t Senter waar je kan aan deelnemen. Laat ons er een moment van ontmoeting van maken na al deze sombere dagen waarin we zo weinig mogen.  Je kan je eigen portret maken maar ook dat van je partner, je kinderen of kleinkinderen. Moeilijk is het niet, het heeft alleen wat tijd en liefde nodig zoals zoveel dingen...

 

En ik hoor het je al zeggen: 'ik kan niet tekenen of schilderen' maar daar gaat het niet over. Het gaat om de gemeenschap, het tonen van ons portret aan de buitenwereld. Dat is Sentte, dat zijn wij en ik wil hier deel van uitmaken! Het hoeft ook geen realistische weergave te zijn. Haal er een detail uit in je portret  en zet dit in de verf. Laat je inspireren door Picasso of een andere kunstenaar en maak er een modern kunstwerkje van. Ga met je vereniging aan de slag en werk allen met dezelfde achtergrond zodat jouw groep eruit springt. Er zijn tal van ideeën, laat maar komen. Deelnemen is gratis. 

 

Heb je interesse hiervoor of wil je weten wanneer een workshop doorgaat, hou dan deze website in de gaten of stuur een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.